Slagen voor je auto theorie examen is één van de beste gevoelens die je maar kunt krijgen. Al dat harde werk heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Nu is het alleen wel zo dat je na zal moeten denken wat je vervolgkeuze is. Je bent er namelijk nog niet, je zal toch echt in de praktijk moeten rijden wil je jouw rijbewijs kunnen halen. In dit artikel gaan wij van Direct Slagen jou het antwoord laten zien op de vraag: Wat doen na het slagen van je auto theorie examen?

Een begeleider of toch de rijschool?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is of je wilt leren rijden met een begeleider of met een rijschool. Aan beide keuzes zitten voordelen en nadelen, dit zorgt er dan ook voor dat je voor jezelf een afweging zal moeten maken. We hebben voor jou de belangrijkste voordelen van beide keuzes op een rijtje gezet. Hiervoor hebben we onder andere gekeken naar de prijs, de tijd en naar de professionaliteit. Zo weet je precies welke keuze voor jou het beste is.

Voordelen van de begeleider

Het grootste voordeel van rijden met een begeleider is dat de kosten over het algemeen iets lager uitvallen. Voor mensen die niet al te veel te besteden hebben voor hun rijlessen kan dit de doorslaggevende factor zijn. Daar komt ook nog eens bij dat je de rijlessen zal volgen met je familieleden. Mocht je het goed kunnen vinden met iemand dan zal je je meer op je gemak voelen. Dit kan ervoor zorgen dat je de nieuwe lessen die je opdoet bij het rijden beter onthoud.

Nadelen van de begeleider

Er zitten echter ook enkele nadelen aan het volgen van de rijlessen met een begeleider. Het eerste nadeel is dat de begeleider ook 3 uur aan theorielessen moet volgen. Dit is voor jou niet zo’n probleem, echter zit de begeleider er waarschijnlijk niet zo op te wachten. Daar komt ook nog eens bij dat de begeleider vaak een eigen rijstijl heeft. Deze rijstijl komt lang niet altijd overeen met de manier van rijden die nodig is om te slagen voor je praktijk examen. Deze mindere mate van professionaliteit is een erg groot nadeel, je wilt er immers alles aan doen om je praktijk zo goed mogelijk af te leggen. Plus, de familieleden zijn niet bepaald geduldig als het op het rijden aankomt. Grote kans dus dat er spanningen ontstaan bij het rijden, is dit echt waar je op zit te wachten?

Voordelen van de rijschool

De voordelen van een rijschool, dit zijn er echt een hele hoop. Je weet bij een rijschool zeker dat je te maken krijgt met professioneel advies. Deze hoge mate van ervaring zorgt ervoor dat de instructeurs jou alles kunnen leren ter voorbereiding van het praktijk examen. Hierdoor zal je met veel meer zelfvertrouwen achter het stuur hebben. Ook is het zo dat de rij instructeur weet hoe hij om moet gaan met eindexamenkandidaten. Vind je het lastig en maak je veel fouten? Dit is geen enkel probleem, instructeur van een goede rijschool zal namelijk altijd geduldig blijven en je helpen. Een ideale keuze voor de mensen die maximaal voorbereid willen zijn.

Nadelen van de rijschool

Over de nadelen kunnen we vrij kort zijn, dit zijn er namelijk niet zoveel. Het enige nadeel is dat je tijd kwijt bent met het maken van een afspraak, echter valt dit in de praktijk altijd wel mee. De kosten zijn vaak niet veel hoger, al is het voor de mensen met een zeer klein budget niet de meest voor de hand liggende optie.

Conclusie: kies voor de rijschool Wij raden aan om toch echt voor de rijschool te kiezen. Het kan wel goedkoper zijn om een rijles te krijgen van een begeleider, dit betekent niet gelijk dat het ook beter is. Je kent het eeuwenoude gezegde wel: goedkoop is duurkoop. Dit is ook het geval als het aankomt op rijlessen. Kijk desnoods even op social media om de reviews van de rijschool in te zien, zo weet je wat je te wachten staat. Voor rijlessen in de regio van Antwerpen zou je eens moeten kijken bij Let’s Drive, een van de meest professionele en betrouwbare van dit moment. Dankzij een professionele rij instructeur zal je op de meest effectieve manier worden klaargestoomd voor je rij examen. Vervolgens is het alleen nog vertrouwen hebben in jezelf, voor je het weet heb je jouw rijbewijs voor je voorlopige rijbewijs al in the pocket.

Neem contact met ons op!