Als het aankomt op het kiezen van een rijschool dan wil je natuurlijk uitkomen bij de beste optie die voor je open ligt. Door te kiezen voor een goede rijschool kan je nu eenmaal sneller slagen, precies wat je wilt bereiken. Wij van Direct Slagen hebben vandaag voor jou dé onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een rijschool. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om na het slagen voor hun theorie examen uit te komen bij de beste rijschool voor het behalen van jouw voorlopige rijbewijs.

  1. De reviews op Social Media

Het checken van de reviews is de eerste stap die je moet maken. Door je in te lezen in de verhalen van voorgaande kandidaten zal je een stuk makkelijker kunnen zien of het een goede rijschool is. Zijn er een hoop mensen die slagen voor het examen? Is het een gezellige rijschool om jouw rijlessen voor je voorlopige rijbewijs te volgen? Zijn er bepaalde minpuntjes aan deze rijschool? Op al deze vragen kan je eenvoudig antwoord krijgen door de verhalen van anderen eens kritisch en goed door te lezen. Het vergelijken van de reviews maakt het een stuk makkelijker om een overzicht te krijgen met de beste rijscholen bij jou in de regio.

  • De ervaring van de rij instructeurs

Vervolgens zal je moeten kijken naar de ervaring van de rij instructeurs. In de meeste gevallen is het mogelijk om via de site meer informatie te krijgen over de betreffende instructeurs. Zo wordt er bij het kopje Over Ons vaak wat meer verteld over de rijschool zelf, dit zou je dan ook zeker even goed door moeten lezen om te zien of je inderdaad te maken hebt met professionele en ervaren instructeurs.

  • De locatie van de rijschool

Veel mensen slaan de locatie van de rijschool over bij het maken van hun keuze, echter is wel een super belangrijke factor die mee moet worden gewogen. Je wilt het liefst een locatie hebben die tussen jouw huis en het examencentrum in ligt, dit maakt het een stuk makkelijker om het praktijk of theorie examen snel te halen. Ook voorkom je hiermee dat je op de dag van het examen eerst helemaal naar het examencentrum moet afrijden. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kies een rijschool die in de buurt ligt.

  • Sfeer en beleving van de rijschool

Ervaring en professionaliteit is één ding, de sfeer is weer iets heel anders. Je wilt het liefst een rijschool hebben waar je met plezier heen gaat. Natuurlijk hangt het altijd af van de instructeur zelf, echter zitten er wel grote verschillen tussen de sfeer bij rijscholen. Is het een erg strenge rijschool of zijn ze wat losser? Vinden de instructeurs het gezellig om een babbeltje te maken of blijven ze heel de tijd stil? Door te kiezen voor een rijschool met een gezellige sfeer zal je veel meer ontspannen achter het stuur zitten.

  • Kosten van de rijles

Uiteraard spelen ook de kosten een belangrijke rol bij de keuze voor welke rijschool je wilt contacteren. De meeste rijscholen laten de tarieven wel zien op de site, hier zou je dus altijd even kunnen kijken of het binnen jouw budget valt. Mochten de prijzen niet online staan dan kan je altijd een mailtje sturen om zo meer informatie te krijgen. Let er wel op dat een goedkope rijschool niet per se een goede rijschool hoeft te zijn, voor kwaliteit betaal je nu eenmaal iets meer.

  • De beschikbare wagens

Het volgende wat je moet bekijken is het wagenpark van de rijschool. Nu gaat het niet per se over het merk of over het model auto, we doelen hier eerder op de vraag of ze ook automaten hebben. Er zijn mensen die geen zin hebben om te lessen in een schakelauto, iedereen heeft hier zo zijn eigen redenen voor. Mocht jij ook tot deze groep behoren dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een rijschool die automaten heeft (logisch natuurlijk).

  • De beschikbaarheid

De laatste factor die je mee zal moeten nemen bij het maken van de keuze voor de rijschool is de beschikbaarheid. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Echter zien we dat er de laatste tijd een vrij lange wachttijd gehanteerd wordt binnen de rijscholen. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je voor een lange tijd moet wachten. Door al deze factoren mee te wegen zal je altijd wel bij een geschikte rijschool uitkomen.